top of page

Fosterhjem

VÅRE RETNINGSLINJER FOR FOSTERHJEM

 

Tusen takk for at du ønsker å være fosterhjem for Kattealliansen! 

Nedenfor følger noen enkle retningslinjer for deg som har åpnet ditt hjem til en trengende katt.

1. Sørg for at katten alltid har tilgang til mat og friskt vann. I tilfeller ved overvekt hos katt, skal katten ha rutinemessige måltid. Dette avtales med organisasjonen.

 

2. Sosialisering - Tilbring tid med fosterkatten. Finn ut hvilke leker den liker best, hva den liker og ikke liker når det kommer til kos og oppmerksomhet. Bli kjent med kattens personlighet. Aktivitetsleker og klatretre liker de fleste. Katten skal ikke slippes ut av huset. Blir katten syk, ta kontakt med oss med en gang. 

 

3. Medisinering - Har du en fosterkatt som skal gjennomgå behandling, (ormekur, øyesalve, antibiotika o.l.) forplikter du deg som fosterhjem til å følge dette opp på en nøye måte. Lag gjerne en oversikt over medisineringen slik at du ikke glemmer ut en dosering.
 

4. Smitte - Har du egne dyr i husstanden? Har du en syk fosterkatt er det viktig å ikke la den gå sammen med egne dyr da de fort kan bli smittet. Hold dem adskilt i hver sine rom inntil fosterkatt er fullstendig friskmeldt av veterinær. Husk at til og med katter som ser friske ut kan være bærere av sykdommer, så ikke ta noen sjanser. Bruk gjerne antibac på hender. Avvent med integrering før pus er friskmeldt.

5. Hold Kattealliansen oppdatert om hvordan det går med fosterkatten din. Dette setter vi veldig stor pris på! Send oss gjerne fine bilder.

Ved integrering skal dette gjøres over tid. Ta hensyn til alle dyrene. Her er det viktig å følge med på dyrenes kroppsspråk. Litt knurring og fresing er helt naturlig, men ser du tegn til eskalering, tre gjerne inn og stans dem før noe skjer. Og husk; vær tålmodig og ta tiden til hjelp. Det finnes masse tips og råd på internett som kan være til nytte for fosterhjem, så ta gjerne en titt der, eller spør oss i Kattealliansen. 

126157849_3425106537585179_6955622625822
123058226_3365071550255345_4949865630035
bottom of page