top of page
Søk
  • Forfatterens bildeToni Ravn Dick

Blodøre


Blodøre kan komme av ulike årsaker. Det kan være et resultat av en traume/skade mot øret, men som ofte er det fordi katten har ristet mye på hodet og klødd seg kraftig på øret, som har forårsaket at et blodkar har sprengt. Vanlige underliggende årsaker kan være ørebetennelse, parasitter eller hudinfeksjon. Øreflippen svulmer opp som følge av blodansamling. Størrelsen er helt avhengig av hvor mye blod det er inni. Det kan minne om en oppblåst ballong som står på spreng, og det kan forståelig nok se veldig skummelt ut.

Blodøre bør behandles så raskt som mulig da det gjør veldig vondt for katten. Denne tilstanden behandles med antibiotika og smertestillende, men ofte er det aktuelt å tømme øret og sy det sammen. Det er viktig å finne ut underliggende plager som kan ha forårsaket det. Ofte ser man at en katt som har hatt blodøre vil få et noe deformert øre, også kalt «blomkåløre.»


For ikke så lenge siden ble jeg kontaktet av et vennepar som var veldig bekymret for katten sin, Slushy. Vi kunne raskt tippe at dette var blodøre. Vakthavende dyrlege kom på hjemmebesøk. Slushy fikk smertestillende og antibiotika siden det var sent på søndagen. Uheldigvis sprakk det om natten. Tidlig neste morgen var han inne på klinikken og fikk renset det skikkelig og sydd det sammen igjen. Alt gikk bra med pus, men dette var nok vært veldig vondt.


Multe er en jente jeg og Robert reddet inn fra gata og omplasserte til en god og herlig dame. Multe hadde opplevd blodøre da hun levde som hjemløs og hadde derfor blomkåløre da vi fanget henne inn.


Jeg legger til bilde under av både Slushy og Multe:


25 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page