top of page
Søk
  • Forfatterens bildeToni Ravn Dick

Henry's Pocket

(Cutaneous marginal pouch)


Ja de små lommene på kattenes øre har faktisk et eget navn, og for et søtt navn! Men hvem var egentlig Henry og hvorfor fikk det dette navnet? Det er svært lite info å finne om dette, så man kan ikke si noe for sikkert.


Det er litt uvisst hva disse lommene gjør, men det finnes teorier. Det er ikke ofte disse lommene ses hos andre dyr, bortsett fra Fennec reven, flaggermus og noen få hunderaser.


En teori er at Henrys lomme kan hjelpe kattunger med å oppdage høye lyder, spesielt under jakt når øret vinkler seg. Evnen til å nøyaktig lokalisere en lyd er viktig for et rovdyr, da det kan finne den spesifikke retningen og avstanden til en knirking eller rasling innen 5 grader.


En annen teori er at lommen bidrar til å forbedre oppdagelsen av lyder. Når en katt vinkler øret, hjelper posen til å gjøre handlingen mer effektiv. Hvert øre har 32 muskler som gjør at en katt kan bevege dem uavhengig. Dette gjør det mulig for en pus å bevege kroppen i én retning mens den peker øret i en annen retning.


En tredje teori er at de søte, små lommene kan gi ørene litt mer fleksibilitet og gjøre det lettere for katter å uttrykke ubehag, frykt, sinne eller tilfredshet. En knurrende eller hvesende katt bretter ørene tilbake mot hodet for å indikere hva den føler. Ørene trekkes tilbake når den hører en lyd bakfra, og et gjesp får ørene til å brettes tilbake.


Det som er sikkert med Henrys lomme, er at det er grobunn for øremidd. Flått trives også godt her. Området er mørkt og kan være fuktig - et innbydende sted for soppinfeksjoner og bakterier. Så det er viktig å holde øye med eventuelle skadedyr som oppholder seg her.


Cat Office har skrevet litt mer utdypende om øret generelt og dets funksjoner. Ta gjerne en titt ved å følge denne linkenBilde av vår katt, Tiny:269 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page