top of page
Søk
  • Forfatterens bildeToni Ravn Dick

Katt i Sorg


Vi vet svært lite om kattens sorgprosess, men ut fra observerte atferdsendringer ved tap av et familiemedlem tror jeg vi med sikkerhet kan si at de påvirkes. Mange av oss har uheldigvis mistet en pelskledd venn iløpet av livet, men vi må ikke glemme å ta hensyn til gjenværende katts reaksjon og sorgprosess. Spesielt vondt er det nok når katten mister sin pelskledde bestevenn.


Tegn på sorg hos katt kan være:


  • Tap av matlyst

  • Lite interesse av omgivelser

  • Sitte stille å stirre

  • Overdrevet mjauing

  • Overdrevet søvn


Dette gjelder selvfølgelig ikke hver katt, men absolutt noe enhver katteeier bør ta hensyn til om én av kattene reiser over regnbuen.

Hva kan vi gjøre?


Det viktigste er å holde hverdagslige rutiner i sjakk. Hver minste ting kan skape stress for katten, alt i fra flytting av matskål til introduksjon av nytt møbel. Sørgende katter kan miste appetitten og det er derfor viktig at vi i denne perioden følger ekstra godt med at pus spiser. I verste tilfelle kan katten utvikle en potensiell livstruende hepatisk lipidose (fettleversykdom). Om den ikke spiser på to-tre dager må vi ta en telefon til veterinær. Ikke skift mattype.

Bruk litt ekstra tid sammen med katten. Kos og klapp, børsting og oppmuntring til lek kan hjelpe på humøret til katten og gjøre den litt mer avslappet og komfortabel i en trist og tung periode.

763 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page