top of page
Søk
  • Forfatterens bildeToni Ravn Dick

Obligatorisk ID-merking

Jada, vi maser ennå om ID og det vil vi fortsette å gjøre. Det ér en grunn til det!


Ytterst få her vi bor chipper kattene sine, noe som gjør vårt frivillige arbeid ekstra vanskelig. Vi har ikke telling på hvor mange katter vi får inn som ikke har ID. Vi kan derfor ikke vite om katten faktisk er eid, og OM den ér det, er det dobbelt så vanskelig og tidskrevende å finne den rettsmessige eieren. Dette er tid vi kunne brukt på andre ting.


Vi plukker også ofte opp avdøde katter og leverer dem til dyreklinikken. Når de ikke har chip blir det vi som må punge ut for kremering. Dette er penger som kunne blitt brukt til fosterkattenes veterinærutgifter.


Obligatorisk ID-merking vil spille en stor rolle i å øke kattens status i Norge. Katten får en identitet! Eieren står sterkere om katten skulle bli stjålet, og vi frivillige ville lettere kunne holdt uansvarlige eier til ansvar.


Så om du ennå ikke har signert oppropet om obligatorisk ID-merking, vennligst gjør det i dag. Det tar 2 minutter, og din stemme teller!Cat Office har skrevet et veldig utdypende innlegg om ID-merking. Ta gjerne en titt!
93 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


onolos
Jun 18, 2023

ID merking er ikke obligatorisk, det er bare et ønske ifra noen dyre eiere

Like
bottom of page