top of page
Søk
  • Forfatterens bildeToni Ravn Dick

Feline Pica

FELINE PICA


Dette er et begrep man bruker på katter som spiser og fordøyer ikke-spiselige materialer. Eksempler på dette kan være plastikk, teip, ledninger, papir, garn og ull osv.

Pica ses ofte hos rasekatter som siamesere og andre orientalske raser, men kan også dukke opp hos vanlige huskatter. Derfor er det viktig å følge nøye med om katten har en tendens til å tygge på uvanlige ting, for om det svelges kan det skape obstruksjon i mage og tarm og kan i verste fall kreve en operasjon. Under lek vil de fleste katter tygge og rive i stykker leker, men Pica katter går derimot et skritt lenger og svelger objektene sine. Ofte vil en Pica katt også aktivt oppsøke et material den liker spesielt godt.


Man vet ikke for sikkert hva som forårsaker Feline Pica, men teorier antyder at tyggingen frigjør kjemikalier i kattens hjerne som gir en følelse av intens behov.


Har katten din Pica?


Prøv å fjern det som katten foretrekker å tygge på. Reduser stressnivået til katten med å legge til rette et rolig miljø. Ofte kan det være gunstig å la katten få fri tilgang i utegård. Stimulering og aktivisering er også et godt verktøy for å begrense Pica.

Ta kontakt med veterinær først, som kan i første omgang utelukke om katten mangler essensielle næringsstoffer. Trenger man hjelp til å håndtere en katt med Pica er det også mulig å kontakte en atferdskonsulent.

Dersom rasekatten din får diagnosen Feline Pica,

kontakt og informer oppdretteren du kjøpte katten av.1 935 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page