top of page
Søk
  • Forfatterens bildeToni Ravn Dick

"Hunnkatter må ha minst ett kull før kastrering."


Nei.


Det må de aldeles ikke. Derimot bør de kastreres før de blir kjønnsmodne, slik at hormonproduksjonen aldri blir utviklet.


Hunnkatten er veldig fruktbar og kan få opptil 4 kull i året. Ofte ser man at kattemor er høydrektig før første kull er leveringsklare. Dette er tragisk mtp hvor mange hjemløse katter det er i Norge. I 2013 var det beregnet at det ble født omtrent 60.000 kattunger årlig. Vi kan derfor bare gjette hvor betraktelig mye dette tallet har økt siden den gang.


Om alle hadde tatt ansvar og kastrert katten sin ville dette tallet sunket drastisk.

Vi som arbeider i frivillige organisasjoner redder stadig inn forkomne og utmagra mødre med barn, og denne myten om at hver ‘hunnkatt må ha et kull’ føles ut som intet mindre enn et big slap in the face.


Dyrlegen på Jevnaker sa det best:

"Selv om man i beste mening ønsker et kattekull på hunnkatten sin og man tenker at man vil følge opp hver eneste kattunge med godt stell og et trygt hjem, så skal man også tenke på at når dette kullet blir satt til verden, må et annet kull bøte med livet. Rett og slett fordi det ikke finnes hjem til dem alle!"


Om man virkelig vil være med på kattungenes reise fra fødsel av, bli fosterhjem for en drektig hunnkatt som har blitt reddet fra gata. For det ér nok av dem.


Det kreler allerede med kattunger.

Gjør en forskjell - Kastrer katten din, bli fosterhjem.


Noen av kattungene født/reddet inn av oss i Kattealliansen denne sesongen:
421 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page