top of page
Søk
  • Forfatterens bildeToni Ravn Dick

Sommerkatten

SOMMERTIPS FOR KATTEEIERE

Siden katter kun svetter fra potene er det begrenset hvor mye de selv klarer å kjøle seg ned. Derfor er det så viktig for oss katteslaver å gjøre det vi kan for å bistå.


Nedenfor følger noen tips:

  • Sett fram en pappeske på et rolig sted der katten kan få slappe av. Bruk gjerne tøy i esken som ikke varmer så mye, som f.eks. lett bomullstøy. Fyll tomflasker med kaldt vann, og evt et kaldt og tørt håndkle som har vært i fryseren, og legg inn i esken. En kan også få kjøpt kjølematter til dyr.

  • Ha på aircondition dersom du har dette i hus, men sørg for at katten har et sted å rømme til hvis det blir for kjølig. Har en ikke AC, ha oppe vinduet (med netting hvis en kun har innekatt), og ha på vifter for å sirkulere luften utenfra rundt i rommet.

  • Lag gjerne isbiter av vann med våtmat i. Dette er en fantastisk godis katten nok vil sette pris på.

  • Sørg for at katten alltid har friskt kaldt vann. Tilsett gjerne isbiter i vannet. Noen katter foretrekker jo rennende vann fremfor stagnert, og da kan det være lurt å la springen i vasken stå på med lav styrke.

  • Aktiv lek øker kattens kroppstemperatur, derfor er det lurt å ikke slite dem ut med dette på hete sommerdager. Dersom katten er avhengig av masse lek for å få ut energien sin er det best å sette øktene til tidlig morgen eller sent på ettermiddagen når temperaturen ute er noe lavere.

  • Overflødig pels som floker seg er med på å fange og holde på varme, så hvis en har en langhåret katt er det lurt å gre katten ofte, spesielt på varme dager. Dynk gjerne kattens pels forsiktig med en våt klut.

  • Unngå bilturer, og gå aldri fra en katt (eller andre dyr) i bilen, uansett om det kun er for fem minutter.

  • Har katten din rosa hud og lett tynn pels er den, som mennesker, også utsatt for UV stråler som kan gi solbrenthet, og øker sjansen for hudkreft. Bruk en kjæledyr-vennlig solkrem, som f.eks. https://www.apotek1.no/prod.../sunfree-dogs-cats-f30-971386p

  • Vær obs på tegn på heteslag. Hvis katten virker frustrert, utålmodig og rastløs, hvis føttene begynner å gi litt etter og katten begynner å vakle må en raskt finne en måte å kjøle katten ned på og ta kontakt med din veterinær. Et annet tegn på dette kan være åpen pesing og sikling.

https://myvetanimalhospital.com.au/top-tips-keeping.../ https://www.bluecross.org.uk/.../top-tips-keeping-your... https://www.anicura.no/.../lag-en-nedkjolende-is-til-din.../262 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page